снимка: БулфотоСъс заповед на министъра на здравеопазването от утре, 22 май,

...
снимка: БулфотоСъс заповед на министъра на здравеопазването от утре, 22 май,
Коментари Харесай

Отпада забраната граждани на ЕС и на страни в Шенген да влизат у нас

снимка: Булфото

Със заповед на министъра на здравеопазването от на следващия ден, 22 май, отпада възбраната жителите на Европейски Съюз и на страни по Шенгенското съглашение (включително Сан Марино, Андора, Монако̀ и Ватикана) да влизат на територията на България.

Забраната за влизане в България не важи за български жители, членовете на техните фамилии, както и за лицата, които са във фактическо общуване с български жител, заяви министерството на опазването на здравето

Няма възбрана за влизане у нас и за лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Република България и членовете на техните фамилии.

На територията на България могат да влизат и :
медицински експерти, медицински научни служащи, обществени служащи, и техните ръководители, когато задачата на пътуването е обвързвана с упражняваната от тях професия;работници, които вземат участие в доставките на лекарствени артикули, медицински произведения и персонални защитни средства, здравна инсталация, в това число при инсталирането и поддръжката ѝ;транспортен личен състав, зает с интернационален транспорт на пасажери и товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен транспорт, и различен транспортен личен състав при нужда, в това число екипажи на плавателни съдове и лицата, ангажирани с поддръжката на плавателните съдове;чуждестранни публични длъжностни лица (държавни ръководители, членове на държавни управления и др.) и членовете на техните делегации, както и дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи, чиновници на службите за сигурност и публичния ред и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения;лица, пътуващи по филантропични причини;представители на търговско-икономическите и капиталови действия и лица, имащи директно отношение към: създаване, поддържане, употреба и обезпечаване на сигурността на стратегическата и сериозната инфраструктура на Република България, осъществяване на планове, сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията, разбори по планове на евентуални вложители и други действия от голяма важност за стопанската система на страната, в това число лица, ангажирани в корабостроенето и кораборемонта, удостоверено с писмо от министъра на стопанската система или различен министър, отговарящ за съответната дейност;сезонни аграрни служащи и служащи в региона на туризма;погранични служащи.
При влизане в България на 14-дневна карантина не подлежат български жители и жители на държави-членки на Европейски Съюз, които са :

 
лица, пътуващи по филантропични причини;представители на търговско-икономическите и капиталови действия и лица, имащи директно отношение към: създаване, поддържане, употреба и обезпечаване на сигурността на стратегическата и сериозната инфраструктура на Република България, осъществяване на планове, сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията, разбори по планове на евентуални вложители и други действия от голяма важност за стопанската система на страната, в това число лица, ангажирани в корабостроенето и кораборемонта, удостоверено с писмо от министъра на стопанската система или различен министър, отговарящ за съответната активност.
Това важи и за следните лица, без значение от тяхното поданство:

 
медицински експерти, медицински научни служащи, обществени служащи, и техните ръководители, когато задачата на пътуването е обвързвана с упражняваната от тях професия;работници, които вземат участие в доставките на лекарствени артикули, медицински произведения и персонални защитни средства, здравна инсталация, в това число при инсталирането и поддръжката ѝ;чуждестранни публични длъжностни лица (държавни ръководители, членове на държавни управления и др.) и членовете на техните делегации, както и дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи, чиновници на службите за сигурност и публичния ред и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения;погранични работници;водачите на рейсове, извършващи интернационален транспорт на пътници;водачите на товарни коли, които правят или приключват международен транспорт на товари и артикули.
На 14-дневна карантина не подлежат и членовете на фамилиите на български жители, както и лицата, които са във фактическо общуване с български жител, когато срокът на техния престой в България е до 7 дни .

Всички останали лица се слагат под 14-дневна карантина в дома или в място за настаняване, което лицето е показало.

Не се трансформират наредбите за директно прекосяване през територията на България. 

Лицата, които не се слагат под карантина, както и лицата, които минават директно през територията на страната, показват на органите на граничния здравен надзор декларация по пример.

 

БНР

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрира
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР